24 Ocak 2012 Salı

Geri Dönüşüm Projeleri / Altered Art - Recycled Materials in Design

Eco Chic: My "Green" Year Resolutions
Photo : Free People

Selamlar, bu aralar geri dönüştürülebilir malzemelerle yapılan tasarımlar ilgimi çekiyor. Aslında ben de bu konuda bir şeyler yapma   niyetindeyim. Gerçi hala ne gibi malzemelerden yararlanıp neler yapacağıma karar vermiş değilim. Bu konuda araştırma yaparken bulduğum güzel bir proje örneğini de sizlerle paylaşmak istedim. 

Hey guys! Nowadays I'm interested in altered art, recycled materials as design elements. I also want to try something myself but dunno what to use and what to do yet. I was searching some staff on this subject then found this photo of a great recycled design project above and I had to share it with you.

13 yorum:

Kiymet dedi ki...

bence cok guzel bir fikir :D
bende severim birseylerle ugrasip yeni birseyler ortaya cikarmayi :D:D
Kolay gelsin sana !
Sevgiler

Lumos Design dedi ki...

@küçük şeyler; o zaman bu yıl yapılacaklar listesine birer tane "küçük" geri dönüşüm projesi ekleyelim^^
teşekkürler!

AslıASLI dedi ki...

Ampul'lerden bir şeyler yapmak fikri hep aklımdadır :) Buda çok yaratıcı, çok hoş..

hikayelerdirgeriyekalan dedi ki...

Çok güzel bir tasarım,düşüncenize emeğinize sağlık.

Pet şişelerden saksı olabilir ki bir yerde gördüm bir kaç adet yapılmış duvarda farklı yerleşimiyle hoş bir tasarım olmuş...yine benzeri olan minik kavanozlarda günlük çiçeklik..eski çaydanlık ve ütü den yine saksı konumunda tasarımlar..büyük su pet şişelerinden de evlerin pencerelerinde asılmış kuş yemliği vb.
şimdilik aklıma gelen bunlar,yaratıcılık konusunda ki siz bu konuda azimlisiniz mutlaka çok dahafarklı tasarımlar yapabilirsiniz.şimdiden kolaylıklar ve başarılar dileği ile...Sevgiler

Lumos Design dedi ki...

@Aslı; açıkçası ampulden farklı bir şeyler yapılabileceği benim hiç aklıma gelmemişti, siz iyi düşünmüşsünüz. o zaman sizden de bi diy projesi bekleriz:)

@hikayelerdirgeriyekalan; teşekkürler, bunu ben yapmadım maalesef. ama verdiğiniz fikirler çok yaratıcı, mutlaka birini denemem lazım:)eski bi çaydanlık bulur bulmaz işe koyulucam:))sevgiler bizden:)

Moda Tutkusu dedi ki...

Çok keyifli çalışmalar bunlar!İnsan vakit bulup neler tasarlamak istiyor ama gündelik iş hayatı buna pek imkan vermiyor:(Allah'tan oğlumun arada okul projeleri oluyor!Eski oje şişelerinden süper bir kalemlik yaptık en son:)
Sevgiler...

Lumos Design dedi ki...

@moda tutkusu; oje şişelerinden kalemlik oldukça ilginç bir fikre benziyor. ne güzel, oğlunuzu da şimdiden yaratıcı fikirler bulmaya yönelik yetiştiriyorsunuz demek ki. sevgiler bizden:)

Clea dedi ki...

çok iyiymiş bu! çok seviyorum bu tarz tasarım fotoğraflarına bakmayı. paylaşımın için teşekkürler. bu arada hep kafama takılan bir şey var, şimdi aklıma geldi; kapalı havasız yerlerde satılan saksı çiçekleri alıp eve koyduğumuzda solar ya, çok üzülüyorum bu duruma. acaba özel bir şey mi yapıyorlar çiçeklere öyle durmaları için:)

Lumos Design dedi ki...

@Clea; rica ederim, bu arada sorun üzerine ufak bi araştırma yaptım ve cevaplarımla geldim:) Umarım yararlı olur:)
1- Her çiçek uzun bir sap ile kesilmelidir. Yaprakların fazlasını koparıp, dikenleri varsa kesildikten sonra bunları vazolara koymalıdır.
2-2 günde bir vazo içindeki suyu dinlenmiş su ile değiştirin.
3-içek demetinin yeşil yapraklarının suya gelmemesine dikkat edilmesi gereklidir.
4-her değişimde büyük yemek kaşığı kadar ozon suyu yada çamaşır suyunun vazo içine konulması suyun mikroplardan arınması ve çiçeğin sap kısmının tam çürümemesini sağlayacaktır.
5- Çiçek direk güneş ışığı altına yerleştirilmemelidir. Sıcaklık çiçeğin çabuk açmasına sebep olacaktır.
6-Çürüyen ve solan kısımlar çiçekten ayrılması gereklidir.
7-her su değişiminde çiçek sapı 5 ila 9 cm arası yan çarpraz olarak kesilmeli ve eski çürüyen sap kısmı kesilerek alınmalıdır.

Platin Dergisi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
malotti dedi ki...

ısık merhaba, gordugum en guzel tasarimlar dan biri bu... cok begendim :)

Lumos Design dedi ki...

malotti selamlar, hem tasarım çok başarılı hem de geri dönüşümü sağlaması nedeniyle pek faydalı bir çalışma olmuş:)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Bobbidi Bibbidi dedi ki...

Gordugum en masrafsız ve şık tasarım, benim gibi balkonunda fark yaratmak isteyenlere cin gibi bir fikir oldu!