12 Ocak 2012 Perşembe

Kağıt Kesme Sanatı / Paper Cut Art

Daha önce bu blogda origami ve quilling gibi kağıt sanatlarına yer vermiştim. Bunlara yer vermişken kağıt kesme  sanatını (bir de tabii kitap kesme) unutmak da olmazdı.
  • Wikipedia'ya göre 6. yy'da Çin'de ilk örneği bulunan, daha sonra Türkiye, Doğu Asya ve Avrupa'da yaygınlaşan kağıt kesme sanatı günümüzde pek çok sanatçı tarafından farklı stillerde uygulanıyor.
  • Gerekli malzemeler: Maket bıçağı, kalem, silgi, cetvel, makas, kağıt için altlık ve tabii ki kağıt:)) Detaylı açıklama için bkz. malzemeler
  • Eskizi çizerken dikkat etmeniz gereken objelerin birbirine değiyor oluşu, sonuçta kestiğiniz daire ortada tek başına duramaz değil mi? 
  • Eğer çizemiyorum diyorsanız size hazır şablon linkleri Sevgililer Günü, kartlar ve parti süslemeleri.
  • Bu kadar bilgi sanırım başlangıç için yeter, aşağıda bu alanda tanınan birçok sanatçıya ait fazlasıyla ilham verici eserler yer alıyor.

      ----------------

I have written about origami and quilling on this blog a while ago. Know its time for another paper art- paper and book cutting. 
  • The oldest surviving paper cut our is a symmetrical circle from the 6th century in China. By the 8th century it appeared in West Asia and Turkey in 16th century. Then  in Europe (source: wikipedia).
  • Basic tools for paper crafting are: Craft knife, pencil, eraser, ruler, cutting mat and of course paper:)) You can take a look at here for the details.
  • What you need to pay attention while cutting are that all the objects have to touch another one, you can't have a circle standing its own in the middle, can you? 
  • If you can't draw one here are some template links: hearts, thank you cards and party ornaments.
  • I think this info is enough for newbies, now take a look at some inspirational art from some of the well known artists.

London03cant-forget







Nature
Scissors 1

Calvin Nichols



ve kağıttan çok kitap keserek oluşturduğu muhteşem eserlerle Su Blackwell
(not only paper but book cut artworks of Su Blackwell)




bir de son olarak kaynağını bulamadığım bu görsel oldukça hoşuma gitti (actually I couldn't find the artist of this one but I quite liked it)

cut book
En kısa zamanda kağıdı makası alıp denemelere başlayacağım, ya siz?
I think I'll try one, what about you?

2 yorum:

zeynep dedi ki...

sondan bir önceki çok hoşuma gitti canım , denemelerini bizlerle paylaş oldu mu?, sevgiler...

Lumos Design dedi ki...

Zeynepcim teşekkürler, yapar yapmaz eklerim:))