27 Ocak 2012 Cuma

Online boards, new inspiration resources / Sanal panolar, yeni ilham kaynakları

Yeni merakım Pinterest sitesi. 2012'nin yükselen trendleri arasında yer alan sitenin mantığı beğendiğiniz görselleri sanal panonuza iğnelemekten ibaret. Sevdiğiniz yemekler, hoşunuza giden saç/makyaj örnekleri, parti organizasyonları için fikirler ve daha pek çoğunu başkalarının paylaşımlarından da faydalanarak bir araya toplayabilirsiniz. Buna benzer mantıkta bir de weheartit.com var. Onda da internet browserınıza eklenen ufak bir pembe kalp sayesinde çeşitli sitelerde beğendiklerinizi hesabınızda biraraya toplayabiliyorsunuz. Henüz keşfetmeyenler için bahsetmek istedim. İyi haftasonları dilerim.

My new addiction is Pinterest. No surprise since it is one of the popular trends in 2012. This website is working like an online board which you can pin any photos, illustrations etc. You can share and collect recipes, hair/make up trends, party organisation ideas at your board or see what other people share. There is also weheartit.com similar to this site that you can collect all the photos that you like with the help of a little heart attached on your browser. I had to share these two little online addictions with you in case you still don't know about them. Have a nice weekend!



24 Ocak 2012 Salı

Geri Dönüşüm Projeleri / Altered Art - Recycled Materials in Design

Eco Chic: My "Green" Year Resolutions
Photo : Free People

Selamlar, bu aralar geri dönüştürülebilir malzemelerle yapılan tasarımlar ilgimi çekiyor. Aslında ben de bu konuda bir şeyler yapma   niyetindeyim. Gerçi hala ne gibi malzemelerden yararlanıp neler yapacağıma karar vermiş değilim. Bu konuda araştırma yaparken bulduğum güzel bir proje örneğini de sizlerle paylaşmak istedim. 

Hey guys! Nowadays I'm interested in altered art, recycled materials as design elements. I also want to try something myself but dunno what to use and what to do yet. I was searching some staff on this subject then found this photo of a great recycled design project above and I had to share it with you.

14 Ocak 2012 Cumartesi

Polymer Clay Sculpture - Bremen Musicians / Polimer Kilden Breman Mızıkacıları

Sonunda ben de ufak çaplı bir nasıl yapılır postu yapayım dedim. Postu, trt'deki origamici teyze gibi "Burada hazır yapılmışı var" şeklinde sonlandıracağım. Konumuz polimer kil heykel (aslında heykel sözcüğü bunun için çok iddialı ama ne desem bilemedim). Hep takı yapıcak değiliz ya işte size Bremen Mızıkacıları'nın "biraz" küçültülmüş versiyonu:) Önce aliminyum teli basit bir iskelet halinde şekillendirdim. Etrafını bantladıktan sonra (yoksa kil metale tutunmuyor) polimer kili parça parça iskeletin etrafına ekledim. Daha sonra kabaca vücut ortaya çıkınca da yüzü, ayakları vs. şekillendirdim. Ben kili pişirilen değil havayla temasta kuruyanlardan kullandım. Bir gün bekledikten sonra kil iyice kuruyup katılaşıyor. Bu aşamada da akrilik boya kullanarak boyadım. İsterseniz boyanın dayanıklılığını arttırmak için vernik de sürülebilir. Sonunda da arka fon hazırlayıp minik arkadaşlarla fotoğraf çekimi gerçekleştirdik:)
--------------------
I prepared a tutorial this time (not about jewelry but polymer clay sculptures). I prefered to make a little version of Bremen Musicians. First I made a structure with an aliminium wire. I straped all the wires with a sticky tape. After that I added the clay. I shaped the face, legs etc. This one was an air-dry clay so no need to oven baking. It took about 24 hours to dry for the clay. Then I painted the sculpture with acrylic paint. You can also use glaze after painting. After all I prepared a background and made a photoshoot with the little guys:)



12 Ocak 2012 Perşembe

Kağıt Kesme Sanatı / Paper Cut Art

Daha önce bu blogda origami ve quilling gibi kağıt sanatlarına yer vermiştim. Bunlara yer vermişken kağıt kesme  sanatını (bir de tabii kitap kesme) unutmak da olmazdı.
  • Wikipedia'ya göre 6. yy'da Çin'de ilk örneği bulunan, daha sonra Türkiye, Doğu Asya ve Avrupa'da yaygınlaşan kağıt kesme sanatı günümüzde pek çok sanatçı tarafından farklı stillerde uygulanıyor.
  • Gerekli malzemeler: Maket bıçağı, kalem, silgi, cetvel, makas, kağıt için altlık ve tabii ki kağıt:)) Detaylı açıklama için bkz. malzemeler
  • Eskizi çizerken dikkat etmeniz gereken objelerin birbirine değiyor oluşu, sonuçta kestiğiniz daire ortada tek başına duramaz değil mi? 
  • Eğer çizemiyorum diyorsanız size hazır şablon linkleri Sevgililer Günü, kartlar ve parti süslemeleri.
  • Bu kadar bilgi sanırım başlangıç için yeter, aşağıda bu alanda tanınan birçok sanatçıya ait fazlasıyla ilham verici eserler yer alıyor.

      ----------------

I have written about origami and quilling on this blog a while ago. Know its time for another paper art- paper and book cutting. 
  • The oldest surviving paper cut our is a symmetrical circle from the 6th century in China. By the 8th century it appeared in West Asia and Turkey in 16th century. Then  in Europe (source: wikipedia).
  • Basic tools for paper crafting are: Craft knife, pencil, eraser, ruler, cutting mat and of course paper:)) You can take a look at here for the details.
  • What you need to pay attention while cutting are that all the objects have to touch another one, you can't have a circle standing its own in the middle, can you? 
  • If you can't draw one here are some template links: hearts, thank you cards and party ornaments.
  • I think this info is enough for newbies, now take a look at some inspirational art from some of the well known artists.

London03cant-forget







Nature
Scissors 1

Calvin Nichols



ve kağıttan çok kitap keserek oluşturduğu muhteşem eserlerle Su Blackwell
(not only paper but book cut artworks of Su Blackwell)




bir de son olarak kaynağını bulamadığım bu görsel oldukça hoşuma gitti (actually I couldn't find the artist of this one but I quite liked it)

cut book
En kısa zamanda kağıdı makası alıp denemelere başlayacağım, ya siz?
I think I'll try one, what about you?